Ви тут
Початок > Новини > Парубій очікує, що за проект закону про нацбезпеку голосуватимуть 21 червня

Парубій очікує, що за проект закону про нацбезпеку голосуватимуть 21 червня

Голова Верховної Ради Андрій Парубій очікує, що парламент голосуватиме за проект закону про національну безпеку в другому читанні 21 червня.

«Я вірю, що через один тиждень, коли буде пленарний тиждень, 21 червня я зможу поставити на голосування і отримати позитивне рішення щодо законопроекту про національну безпеку», – сказав Парубій під час міжпарламентської конференції між Україною, Грузією та Молдовою 9 червня.

Він заявив, що цей закон «має стати вагомим кроком до покращення обороноздатності нашої країни, а також до адаптації нашого сектору безпеки до стандартів НАТО».

«Це буде ще один дуже важливий крок на шляху розбудови безпеки й сильних Збройних сил України», – зазначив Парубій.

Верховна Рада 5 квітня підтримала президентський законопроект про національну безпеку в першому читанні.

Президент України Петро Порошенко в лютому вніс цей документ до парламенту як невідкладний. Він заявляв, що законопроект, зокрема, передбачатиме запровадження цивільного парламентського контролю за діяльністю СБУ.

У січні документ підтримала Рада національної безпеки та оборони. Секретар РНБО Олександр Турчинов тоді заявив, що положення законопроекту спрямовані на підвищення ефективності діяльності всіх складових сектору безпеки і оборони відповідно до норм і стандартів НАТО та ЄС. Водночас міжнародні партнери висловлювали низку зауважень щодо цього закону.

коментуйте

Top