Ви тут
Початок > Новини > Парубій вважає, що завтра потрібно почати розгляд законопроекту про антикорупційний суд

Парубій вважає, що завтра потрібно почати розгляд законопроекту про антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає за необхідне завтра, 23 травня, почати розгляд у другому читанні законопроекту про антикорупційний суд.

«Моя особиста думка – завтра входити й розглядати», – сказав він.

За словами Парубія, апарат Ради готує порівняльну таблицю до законопроекту, вона буде готова завтра вранці.

Комітет Верховної Ради з питань правової політики й правосуддя 21 травня підготував законопроект до другого читання. Як повідомив голова комітету Руслан Князевич, серед іншого, врахована пропозиція вилучити з тексту законопроекту згадки про проведення експертизи на поліграфі.

За його словами, також погоджена позиція, що для початку роботи суду необхідне призначення 35 суддів, з яких 10 повинні бути суддями апеляційної інстанції.

Читайте також: Чи готова влада відмовитись від контролю над Антикорупційним судом?

У Міжнародному валютному фонді минулого тижня наголосили на важливості схвалення законопроекту про антикорупційний суд. Представник МВФ вказав, що остаточна версія цього закону має повністю відповідати зобов’язанням України в рамках програми співпраці, а також рекомендаціям Венеціанської комісії.

1 березня Верховна Рада України підтримала президентський законопроект № 7440 про Антикорупційний суд у першому читанні. Як заявив тоді голова Верховної Ради Андрій Парубій, всі рекомендації і зауваження до документа депутати зможуть розглянути до другого читання.

14 травня громадські активісти заявили про «штучне затягування» розгляду законопроекту про антикорупційний суд. За даними активістів, уже 5 засідань поспіль профільний парламентський комітет не розглядає законопроект про антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду передбачає закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений 2016 року. Проте досі не схвалений спеціальний закон щодо такого суду.

коментуйте

Top