Ви тут
Початок > Новини > Ахеджакова: забороняти в’їзд в Україну російським артистам через Крим «неправильно»

Ахеджакова: забороняти в’їзд в Україну російським артистам через Крим «неправильно»

Російська актриса Лія Ахеджакова вважає неправильним те, що українська влада забороняє в’їзд деяким російським артистам, які відвідали анексований Москвою Крим. Про це актриса сказала в інтерв’ю проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії ТБ».

«Неправильний (захід – ред.). А я, ви знаєте, помічаю, що почерк сьогоднішньої Росії і почерк сьогоднішньої України іноді один і той же – радянський. Я помічаю це. І на Майдані не цього хотіли хлопці, і життя свої ці хлопці з Небесної сотні віддали не за це», – сказала Ахеджакова, відповідаючи на питання про те, чи правильно забороняти в’їзд в Україну російським артистами, які виступали в анексованому Криму.

За її словами, «те, що людина знімається (в кіно – ред.) в Криму, ні про що не говорить».

Іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями в анексований Росією Крим через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Дехто з артистів, які виступили на анексованій території або висловилися на підтримку російської анексії Криму, втратили можливість виступати на материковій Україні.

У 2017 році Державна прикордонна служба України заборонила в’їзд в Україну 104 іноземним діячам культури, які незаконно відвідали анексований Росією Крим.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

коментуйте

Top