Ви тут
Початок > Новини > Президент Світового банку привітав ухвалення Верховною Радою закону про приватизацію – АП

Президент Світового банку привітав ухвалення Верховною Радою закону про приватизацію – АП

Президент Світового банку Джим Йонг Кім під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Давосі привітав ухвалення Верховною Радою закону про приватизацію, повідомляє Адміністрація президента України.

Як зазначили в АП, співрозмовники заявили про необхідність створення в Україні антикорупційного суду відповідно до Конституції та зі врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

18 січня Верховна Рада підтримала законопроект про приватизацію державного майна в другому читанні та в цілому. Згідно з документом, метою проекту закону є «суттєве удосконалення, спрощення й скорочення процедур приватизації для досягнення високих темпів приватизації, прозорості й відкритості приватизаційного процесу, залучення широкого кола інвесторів до придбання державної власності».

У грудні 2017 року президент вніс до Верховної Ради України законопроект про Вищий антикорупційний суд. Згідно з документом, на посаду судді Вищого антикорупційного суду претендент обирається на конкурсі, ним може бути призначений громадянин України у віці не менше ніж 35 років, зі стажем роботи на посаді судді не менш ніж п’ять років, з науковим ступенем у сфері права чи зі стажем у науковій галузі щонайменше сім років, з адвокатським досвідом.

Проте низка антикорупційних організацій закликали президента України Петра Порошенка відкликати цей законопроект і доопрацювати його, заявляючи, що окремі положення документа не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

коментуйте

Top