Ви тут
Початок > Новини > НАБУ провело обшуки в заступниці голови ДМС Пімахової

НАБУ провело обшуки в заступниці голови ДМС Пімахової

Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова заявляє, що Національне антикорупційне бюро України провело в неї обшуки.

«Двері зламали, зайшли. Я надала абсолютний доступ до всіх речей. Співробітники НАБУ дуже уважно провели обшук. Можу сказати, що ніяких незаконних речей як не було, так і не може бути, тому що ніяких незаконних дій з мого боку не було», – сказала Пімахова журналістам.

У НАБУ, зі свого боку, повідомило у Facebook, що слідчі здійснюють низку обшуків у кримінальному провадженні «за фактами прийняття пропозиції, а також одержання неправомірної вигоди службовою особою Державної міграційної служби України, яка займає особливо відповідальне становище». Імені посадовця в Національному антикорупційному бюро не уточнюють.

За даними слідства, організована група осіб (до складу якої ймовірно входили службові особи Державної міграційної служби) із залученням керівників та співробітників головного управління ДМС у місті Києві, запровадила схему легалізації іноземних громадян на території України, у тому числі вихідців з країн Близького Сходу.

Детективи вважають, що за грошову винагороду видавалися посвідки на тимчасове проживання, а також оформлювалося українське громадянство з використанням підроблених документів з подальшою видачею паспортів громадян України та паспортів громадян України для виїзду за кордон.

29 листопада у Державній міграційній службі України повідомили, що «агент НАБУ» намагався дати хабара першій заступниці голови ДМС Діні Пімаховій, «пропонуючи великі суми хабарів». У НАБУ натомість заявили, що «посадовець ДМСУ сама неодноразово озвучувала вимогу щодо отримання «заохочення» у сумі тридцять тисяч доларів США – спочатку за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом – за надання посвідки на тимчасове проживання на території України».

30 листопада в Національному антикорупційному бюро України сьогодні заявили, що у Державній міграційній службі України проводили спецоперацію з виявлення учасників організованого злочинного угруповання, її зірвали співробітники СБУ і ГПУ. У НАБУ також стверджують, що посадовці СБУ через прослуховування телефонних номерів в рамках розслідувань НАБУ розкрили таємну інформацію одному з об’єктів негласних слідчих дій, «звівши нанівець піврічну роботи детективів НАБУ».

коментуйте

Top