Ви тут
Початок > Новини > Суд переніс засіданні щодо скарги на запобіжний захід Саакашвілі на 11 січня

Суд переніс засіданні щодо скарги на запобіжний захід Саакашвілі на 11 січня

Апеляційний суд Києва переніс на 11 січня засідання з розгляду апеляційної скарги на відмову призначити запобіжний захід лідерові партії «Рух нових сил», екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі.

Засідання перенесли через те, що не всі з 12 народних депутатів, які раніше заявляли про готовність взяти Саакашвілі на поруки, з’явилися на засідання суду 3 січня.

Захист заявив про намір «мобілізувати» всіх цих осіб на 11 січня.

Засідання переноситься вже не вперше, попереднє 22 грудня – перенесли у зв’язку з тим, що матеріали справи ще не надійшли до апеляційної інстанції.

Перед засіданням 3 січня Саакашвілі заявив, що, хоча і виступає проти процесу, готовий співпрацювати зі слідством і ходити в суд.

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу. Після цього Сергій Курченко заявив, що не знайомий з Міхеїлом Саакашвілі.

Саакашвілі затримали 8 грудня на квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності». Суд 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про запобіжний захід для Міхеїла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляційну скаргу на це рішення.

 

коментуйте

Top