Ви тут
Початок > Новини > Українські прикордонники заперечують заяви російських служб про черги на КПВВ «Чаплинка»

Українські прикордонники заперечують заяви російських служб про черги на КПВВ «Чаплинка»

Українські прикордонники заперечують заяви підконтрольної Кремлю кримської митниці про черги на адмінкордоні між материковою Україною і анексованим півостровом (КПВВ «Чаплинка») 16 серпня. Про це в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив помічник керівника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Максим Сорока.

«Інформація, опублікована окупантами, не відповідає дійсності. Сьогодні на КПВВ «Чаплинка» накопичень не було», – сказав Сорока.

Раніше на сайті підконтрольної Москві кримської митниці з’явилася інформація, що в пункті пропуску «Перекоп» (з боку материкової частини України – «Чаплинка»), розташованого на території анексованого Криму і контрольованого російськими спецслужбами, зростає завантаженість.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично справжній кордон. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. На адмінкордоні працюють три контрольних пункту в’їзду – виїзду: «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

коментуйте

Top