Ви тут
Початок > Новини > СБУ не виявила оприлюднених «Схемами» фактів незаконного збагачення співробітників економічної контррозвідки

СБУ не виявила оприлюднених «Схемами» фактів незаконного збагачення співробітників економічної контррозвідки

Служба безпеки України закінчила перевірку працівників свого Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки за фактами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні програми «Схеми», та не встановила фактів незаконного збагачення. Про це йдеться у відповіді начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Олександра Саппи на запит видання «Слово і Діло».

«Повідомляємо, що під час перевірки співробітників Служби безпеки України в теперішній час фактів, які б свідчили про їх причетність до незаконного збагачення, не виявлено», – повідомляється в листі СБУ.

Перевірка була призначена 8 червня після виходу в ефір програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») розслідування про люксові автомобілі співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, вартість яких неспівмірна із заробітною платою державних службовців, що набуло резонансу. 

Журналісти заздалегідь направляли до СБУ запит, однак за годину до виходу сюжету в ефір, коли сюжет уже був на каналі і автори вже не мали технічної можливості вносити будь-які зміни у зміст сюжету, редакція отримала лист від СБУ.

У ньому представники Служби безпеки застерегли журналістів від видачі матеріалу в ефір, навівши кілька статей законів, які, на їхню думку, будуть порушені в разі оприлюднення цього сюжету. Після виходу сюжету в СБУ заявили, що їхні юристи проаналізують порушення, які могли допустити журналісти програми «Схеми».

коментуйте

Top