Ви тут
Початок > Новини > США знову пообіцяли зберігати санкції щодо Росії до вирішення кризи в Україні

США знову пообіцяли зберігати санкції щодо Росії до вирішення кризи в Україні

У Білому домі США знову заявили, що санкції стосовно Росії через її втручання в Україні будуть збережені доти, доки Москва не виконає повністю своїх зобов’язань щодо вирішення кризи в Україні.

Доти США твердо віддані збереженню чинних санкцій щодо Росії, сказала речниця Білого дому Сейра Гакабі Сандерз.

«Ми переконані, що чинний режим санкцій, запроваджений виконавчою владою США, є найкращим інструментом для того, щоб змусити Росію виконати свої зобов’язання», – заявила вона на брифінгу.

У Вашингтоні за адміністрації президента Дональда Трампа вже не раз заявляли, що запроваджені 2014 року й відтоді кілька разів посилені і продовжені санкції США щодо Росії будуть збережені, доки зберігаються їхні причини, тобто до виконання Москвою своїх зобов’язань за мінськими домовленостями про врегулювання на окупованій частині Донбасу для головної частини санкцій і до деокупації Криму для іншої частини.

Під час виборчої кампанії 2016 року Трамп, навпаки, не раз давав знати, що в разі перемоги хотів би швидкого відновлення відносин із Росією і, зокрема, можливого скасування санкцій і навіть визнання «російського статусу» Криму. Після інавгурації він змінив цю позицію.

США й інші країни «Групи семи», а також Європейський союз скоординовано наклали санкції щодо низки пов’язаних із владою фізичних і юридичних осіб із Росії, із окупованих територій Криму і частини Донбасу, а також щодо цілих деяких секторів російської економіки кількома пакетами, чинність яких час від часу продовжують, через агресію Москви проти України у Криму й на частині Донбасу. Лідери країн «Групи семи» на недавньому саміті наприкінці травня також висловили готовність запровадити нові санкції стосовно Росії, якщо вона, як і раніше, не виконуватиме своїх зобов’язань щодо України за мінськими домовленостями.

коментуйте

Top