Ви тут
Початок > Новини > Від зустрічі Путіна і Макрона проривів очікувати не варто – Бистрицький

Від зустрічі Путіна і Макрона проривів очікувати не варто – Бистрицький

Зустріч президентів Франції і Росії у понеділок в Парижі буде «стандартною», очікувати прогресу від переговорів не варто. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Джорджа Сороса Євген Бистрицький.

«Під час виборчої кампанії Макрон говорив про необхідність встановити повагу з боку Росії до Франції. Зараз він говорить, що в нього є повага до Росії. Ця амбівалентність Макрона говорить про те, що ця зустріч, яка планується, буде стандартною зустріччю новообраного президента Франції, для того, щоб він з’ясував в розмові свої позиції з Путіним. Очікувати чогось особливого, крім того, що можна буде прояснити деякі нюанси між двома лідерами, не варто. Ніякого прориву не буде», – зауважив Бистрицький.

За його словами, реальні результати переговорів у Парижі будуть відомі під час зустрічі лідерів «нормандської четвірки».

«Нам треба дочекатися «нормандської четвірки» і там будемо дивитися результати цих перемовин, які відбулися спочатку з Меркель, а потім з Путіним», – додав Бистрицький.

Президенти Франції та Росії проведуть у понеділок переговори в Парижі, на порядку денному яких буде і українське питання. 

Речник президента Росії Дмитро Пєсков раніше заявляв, що Володимир Путін летить до Парижа із «добре відомою» позицією щодо України. За його словами, Путін виступає за продовження роботи у «нормандському форматі» і з достатнім «песимізмом оцінює нинішню динаміку, яку демонструє українська сторона в плані реалізації Мінських домовленостей».

Українська сторона заявляє про постійні порушення саме російською стороною мінських домовленостей. Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що за таких умов «відсутні підстави для скасування чи будь-якого пом’якшення економічних та секторальних санкцій Євросоюзу проти Росії».

Лідери «Групи семи» днями висловили готовність запровадити нові санкції проти Росії, якщо вона, як і раніше, не виконуватиме своїх зобов’язань щодо України в рамках мінського процесу.

З 29 травня ранковий ефір Радіо Свобода можна почути на сайті.

коментуйте

Top