Ви тут
Початок > Новини > Порошенко засудив вибух у Манчестері, кількість жертв зросла до 22

Порошенко засудив вибух у Манчестері, кількість жертв зросла до 22

Президент України Петро Порошенко засудив вибух в британському місті Манчестер минулої ночі, який призвів до загибелі людей. Про це він написав сьогодні у Twitter.

«Шокований звісткою про теракт у Манчестері. Суворо засуджую будь-які акти тероризму. Моï найщиріші співчуття сім’ям та близьким загиблих. Украïна разом з Великою Британією у ці трагічні часи», – зазначив Порошенко.

Дипломати нині намагаються з’ясувати, чи є українці серед постраждалих.

Тим часом, за даними британської поліції, кількість жертв вибуху зросла до 22 (раніше йшлося про 19 загиблих). Повідомляється, що серед загиблих є і діти, 59 людей зазнали поранень.

За даними поліції, яка поки офіційно не кваліфікує подію як теракт, вибух було скоєно однією людиною після концерту на «Манчестер Арені». Повідомляється, що сам нападник помер на території комплексу після того, як ввів у дію саморобний вибуховий пристрій. Наразі поліція намагається з’ясувати, чи діяв він один, а чи з групою осіб.

Вибух на території «Манчестер Арени» в однойменному британському місті прогримів минулої ночі. Це сталося після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Поліція почала розслідування вибуху разом із силовиками по боротьбі з тероризмом і розвідниками.

Політичні партії Великобританії у зв’язку з подіями у Манчестері погодилися призупинити свою агітаційну кампанію до парламентських виборів, призначених на 8 червня.

Якщо вибух визнають терактом, це буде найбільшим нападом у Великобританії, відколи через атаки на громадському транспорті Лондона з боку чотирьох британських мусульман в липні 2005 року загинули 52 людини.

коментуйте

Top