Ви тут
Початок > Новини > Суд продовжив обирати запобіжний захід першому заступнику голови «Нафтогазу» Переломі

Суд продовжив обирати запобіжний захід першому заступнику голови «Нафтогазу» Переломі

Солом’янський районний суд Києва у суботу відновив засідання з обрання запобіжного заходу першому заступнику голови правління «Нафтогазу України», колишньому голові наглядової ради Одеського припортового заводу Сергію Переломі.

Йдеться про справу про завдання збитків державному підприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», фігурантом у якій є також колишній депутат Верховної Ради Микола Мартиненко.

Напередодні суд не встиг обрати Переломі запобіжний захід, тому засідання продовжилося у суботу.

Перелому, як і Мартиненка, затримали 20 квітня за підозрою у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Затримання відбулось у рамках розслідування справи щодо державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Перелома також є фігурантом справи про завдання збитків ПАТ «Одеський припортовий завод».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить для Переломи запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 60 діб із альтернативою внесення застави в сумі 100 мільйонів гривень.

22 квітня суд вирішив відпустити на поруки колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка. Поручителями виступили низка депутатів «Народного фронту», а також міністр молоді та спорту Ігор Жданов та заступник голови ЦВК Андрій Магера.

коментуйте

Top