Ви тут
Початок > Новини > НБУ заявляє про отримання документів щодо продажу української «дочки» «Сбербанку»

НБУ заявляє про отримання документів щодо продажу української «дочки» «Сбербанку»

Національний банк України отримав документи на погодження продажу української «дочки» «Сбербанку», повідомилиРадіо Свобода у прес-службі НБУ.

За повідомленням, згідно з документами, що надійшли 10 квітня, інвестором виступає громадянин Великої Британії й Росії Саїд Гуцерієв, що має намір придбати 77,5% акцій фінустанови.

«Водночас, як вбачається з поданого у складі пакета документів схематичного зображення структури власності, яку матиме ПАТ «Сбербанк» у разі набуття інвестором істотної участі, найближчим часом також очікується подання пакета документів від ще одного інвестора – АТ «Норвік Банка» [JSC «Norvik Banka»], яке має намір придбати 22,5% акцій ПАТ «Сбербанк», – додали в НБУ.

Отримані від Гуцерієва документи зареєстровані і перебувають на опрацюванні, додали в Нацбанку і повідомили, що, за законом, їх розглянуть протягом трьох місяців з часу надходження повного пакета документів. За цей час НБУ має перевірити відповідність ділової репутації інвестора вимогам, встановленим у нормативно-правових актах Національного банку України, його фінансовий стан і джерела походження коштів.

Національний банк України за рішенням Ради національної безпеки і оборони застосував від 23 березня санкції стосовно дочірніх компаній російських державних банків, які працюють в Україні, зокрема і щодо «Сбербанку».

Після цього рішення стало відомо, що найбільший у Росії комерційний банк «Сбербанк», підконтрольний державі, розглядає варіанти якнайшвидшого виходу з українського ринку. 27 березня російський «Сбербанк» повідомив про продаж своїх філій в Україні.

Представники «Національного корпусу» блокують роботу відділень «Сбербанку» в кількох містах України, вимагаючи припинення діяльності російських підприємств в Україні. 

коментуйте

Top