Ви тут
Початок > Новини > Закон про удосконалення процесу приватизації підписав Президент України

Закон про удосконалення процесу приватизації підписав Президент України

pryvatyzacia

Закон про удосконалення процесу приватизації підписав Президент України.

Президент України Петро Порошенко підписав закон (№1005-VІІІ) “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу приватизації”, прийнятий Верховною Радою 16 лютого, повідомила прес-служба глави держави.

Даний закон удосконалить положення закону “Про приватизацію державного майна” для досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів в процесі реформування відносин власності.

Законом, зокрема, забороняється участь в приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, визнаних Верховною Радою державою-агресором або щодо яких застосовуються санкції, а також юрособам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

“Також передбачається можливість залучення за рішенням уряду до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників в порядку, встановленому Кабміном України, що сприятиме проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів”, – зазначено в повідомленні.

Крім того, із закону “Про приватизацію держмайна” виключаються норми щодо обов’язкової пропозиції для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств в розмірі 5-10% статутного капіталу для проведення конкурсу.

“Це дасть можливість запобігти дроблення пакетів акцій і прискорить процес приватизації”, – зазначено в повідомленні.

Закон вступає в силу на наступний день після публікації. За його реалізацію відповідає Фонд держмайна України.

Верховна Рада намагалася прийняти цей законопроект з листопада 2015 року. Про необхідність прийняття цього закону неодноразово заявляв міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

Уряд планував почати приватизацію великих підприємств з Одеського припортового заводу (ОПЗ), а також виставити на приватизацію енергопостачальні компанії (обленерго) і енергогенеруючу компанію “Центренерго”.

Правда України

коментуйте

Top