Ви тут
Початок > Новини > Фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції, заявила Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції, заявила Юлія Тимошенко

utymoshenko

Фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції, заявила лідер цієї політичної сили Юлія Тимошенко.

За її словами, це пов’язано з невдалим голосуванням за відставку уряду. «Ми мусимо констатувати, що коаліції демократичних сил, проєвропейської коаліції в цьому парламенті ніколи не існувало», – заявила Тимошенко.

Крім того, як повідомляє кореспондент ПравдаUA, Тимошенко назвала коаліцію «клановою» і звинуватила її в доведенні країни «до крайнього ступеня руйнації».

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. За це проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

У відповідь, фракція «Батьківщина» відкликала свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, а лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду.

Досі до парламентської коаліції входили, крім «Батьківщини», фракції «Блоку Петра Порошенка – Солідарність», «Народного фронту» і «Самопомочі». Фракція Радикальної партії була членом коаліції до 1 вересня 2015 року і вийшла з неї через незгоду з голосуванням за зміни до Конституції щодо децентралізації.

Правда України

коментуйте

Top