Ви тут
Початок > Новини > Передача «Джавелінів» проходить процедуру затвердження у Конгресі США – посол

Передача «Джавелінів» проходить процедуру затвердження у Конгресі США – посол

Коли саме Україна отримає американські переносні протитанкові ракетні комплекси «Джавелін» (ППРК), поки точно сказати неможливо, оскільки в Конгресі США триває процедура затвердження, повідомила посол США в Україні Марі Йованович під час церемонії передачі приладів нічного бачення ЗСУ від уряду США.

«Не можу дати конкретну відповідь, оскільки сам процес проходить зараз процедуру розгляду і затвердження, зокрема і в Конгресі», – сказала Йованович, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що «за планом реалізації цього проекту уже попрацювали експертні групи, які ознайомилися з місцями зберігання, з місцями підготовки наших військовослужбовців».

«У нас немає з цим особливих проблем. Тож ми чекаємо на якнайшвидше вирішення цієї процедури – передачі нам «Джавелінів», – сказав Муженко.

Міністр оборони України Степан Полторак раніше заявляв, що американські протитанкові комплекси будуть в Україні вже цього року.

Оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає надання Україні 350 мільйонів доларів оборонної допомоги, зокрема і можливість передачі летальної зброї.

США розглядає передачу «Джавелінів» як крок посилення обороноздатності України.  «Джавеліни» – оборонна техніка. Вона корисна лише для нейтралізації танкового нападу. Тож це – саме захисне озброєння, не для нападу», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також  БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку. Вартість одного комплексу, укомплектованого 6-ма ракетами становить понад мільйон доларів США.

коментуйте

Top