Ви тут
Початок > Україна > Тепер органи влади не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ

Тепер органи влади не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. За відповідне рішення проголосували 260 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту, державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ.

У той же час глава профільного комітету ВР Вікторія Сюмар зазначила, що комітет рекомендує прийняти законопроект з пропозиціями Мін’юсту та викласти окремі статті прикінцевих та перехідних положень в такій редакції: “Офіційні друковані видання, видання Президента України, ВРУ, Кабінету міністрів України, Конституційного суду України , Верховного суду, вищих спеціалізованих судів, центральних органів виконавчої влади, інших держорганів зі спеціальним статусом, які видаються з метою опублікування нормативно-правових актів, рішень та інформації, обов’язковість опублікування якої передбачена законом, при підготовці яких не використовується творча праця журналістів …

Фінансування витрат на підготовку, випуск та розповсюдження офіційних друкованих видань здійснюється за рахунок і в межах коштів, що передбачаються для утримання відповідних центральних органів державної влади“.

Правда України

коментуйте

Top