Ви тут
Початок > Новини > Загороднюк: Україна підтвердила бажання долучитися до місії НАТО в Іраку

Загороднюк: Україна підтвердила бажання долучитися до місії НАТО в Іраку

Київ підтвердив готовність долучитися до участі в місії Північноатлантичного альянсу в Іраку, заявив у Брюсселі міністр оборони Андрій Загороднюк 13 лютого.

«Ми підтвердили наше бажання щодо участі в місії НАТО в Іраку», – сказав він журналістам після сказав він журналістам у четвер у Брюсселі після завершення своєї участі в засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО та країн-партнерів.

За словами Загороднюка, наразі країни НАТО ще не знають точного часу відновлення місії в Іраку.

Читайте також: Загороднюк закликав розглянути заявку України на участь у Партнерстві розширених можливостей НАТО​

«Наразі роботу з визначення конкретних людей ми ще ведемо. Щойно це буде – ми відразу повідомимо. Ми чітко заявили, що ми братимемо в цьому участь і країни, які мають до цього стосунок, це підтримують», – додав він.

У січні 2020 року віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба повідомив про план України відправити 20 військовослужбовців на підтримку місії НАТО в Іраку після того, як альянс відновить її роботу.

4 січня НАТО оголосило, що зупиняє тренувальну місію для солдатів в іракській армії. Це сталося після вбивства військовими США іранського генерала Касема Сулеймані.

коментуйте

Top