Ви тут
Початок > Новини > У Мінську через позицію Росії не домовилися про перемир’я й обмін на Донбасі – речниця Кучми

У Мінську через позицію Росії не домовилися про перемир’я й обмін на Донбасі – речниця Кучми

Тристороння контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 2 липня не змогла досягти прогресу в питаннях перемир’я й обміну утримуваними особами через позицію російської сторони, повідомила речниця представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Українська сторона не заперечує проти звільнення утримуваних у форматі «всіх встановлених на всіх встановлених», але пропонує прискорити цей процес покроковим виконанням цієї формули. Процес встановлення всіх утримуваних осіб триває», – написала Оліфер у Facebook.

Вона також додала, що з приводу подальшого демонтажу фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської сторони вирішили впродовж тижня узгодити графік знесення цих споруд, графік має погодити СММ ОБСЄ.

«Сподіваємось, що наступна зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську, запланована на 17 липня, буде більш конструктивною», – додала речниця Кучми.

28 червня в аеропорту Мінська відбулася передача українському політику Віктору Медведчуку, якого в Україні вважають неформальним представником президента Росії Володимира Путіна, чотирьох українських полонених, які перебували на території ОРДЛО.

До цього останній обмін полоненими відбувся 27 грудня 2017 року.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. До цього числа не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

За даними СБУ станом на січень 2018 року, підтримувані Росією бойовики на Донбасі утримують 108 заручників.

Унаслідок конфлікту на сході України з квітня 2014 року, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Перемир’я, про які домовлялися на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

коментуйте

Top