Ви тут
Початок > Новини > Бахчисарай: у будинок Джемілєва приходила російська поліція

Бахчисарай: у будинок Джемілєва приходила російська поліція

У Бахчисараї в анексованому Росією Криму в будинок лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва приходила російська поліція, повідомив у Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, це сталося 15 травня. Підконтрольні Росії поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували мешканців, звіряючись із наявними у них списками.

Як повідомив Чубаров, дільнична 6-го мікрорайону Бахчисараю Катерина Яхова з’ясовувала особисті дані прийомного сина Джемілєва – Ельдара.

«На питання, в чому причина її приходу до них у будинок і сенс процедури опитування, дільнична продемонструвала Ельдару якийсь список, в який були внесені кілька десятків прізвищ, заявивши при цьому, що всі вони, включаючи Ельдара, підозрюються в причетності до терористичної діяльності», – написав Чубаров.

Він не виключив, що представники окупаційної влади Криму можуть готувати «нові масштабні провокації проти кримських татар» напередодні 18 травня – Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Підконтрольна Кремлю влада Криму ситуацію наразі не коментувала.

Напередодні у Міністерстві юстиції України повідомили, що Європейський суд із прав людини призначив на вересень слухання у справі про порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

коментуйте

Top