Ви тут
Початок > Новини > УПЦ (МП) відреагувала на підписання томосу про автокефалію для української церкви

УПЦ (МП) відреагувала на підписання томосу про автокефалію для української церкви

Підписання томосу про автокефалію для Православної церкви України відбулося з порушенням «усіх фундаментальних канонічних правил», заявив представник Української православної церкви (Московського патріархату) архієпископ Климент у коментарі ТАСС.

«Цей документ створений і підписаний з ігноруванням всіх фундаментальних канонічних правил, за якими живе не тільки наша церква, а й всі інші помісні церкви», – заявив Климент.

15 грудня 2018 року в Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор для створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій під час церемонії у Стамбулі підписав томос про автокефалію для Православної церкви України. Російська православна церква розкритикувала цей крок і заявила, що Варфоломій «остаточно відірвав себе від світового православ’я».

6 січня після божественної літургії документ про автокефалію вручать предстоятелю Православної церкви України митрополитові Епіфанію.

 

 

 

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Вселенський патріарх підписав томос для Православної церкви України

Філарет про Собор, конкурентів Епіфанія і шантаж КДБ

Парламент ухвалив рішення щодо перейменування УПЦ (МП) в Російську православну церкву

УПЦ (МП) у Криму благословляє окупантів на захист Росії і освячує їхню зброю

УПЦ (МП) допомагала Гіркіну готувати анексію Криму – СБУ

коментуйте

Top