Ви тут
Початок > Новини > Олігарх Пінчук використовує форум YES для особистого піару – активісти

Олігарх Пінчук використовує форум YES для особистого піару – активісти

Частина українських активістів і політиків бойкотують форум «Ялтинської Європейської Стратегії» (YES), щорічна зустріч якого триває в Києві. Про це заявили представниця громадської організації «Центр протидії корупції» Дарія Каленюк, голова комітету в закордонних справах Верховної Ради України Ганна Гопко та директорка Центру «Нова Європа» Альона Гетьманчук.

Причиною свого рішення вони називають те, що організатором форуму вже 15 років є Фонд Віктора Пінчука – українського бізнесмена, близького до колишнього президента України Леоніда Кучми.

«Для тих західних політиків, які беруть участь у таких олігархічних конференціях, буде справедливим припинити вимагати деолігархізацію в Україні, оскільки своєю вони певною мірою легітимують олігархічну систему в Україні», – вважає Гетьманчук.

«Немає великої різниці між відмиванням брудних грошей та відмиванням брудної репутації. Хоча на форумі може бути багато блискучих ораторів для проведення дуже необхідних дискусій для країни, для мене очевидно, що це також використовується як ключова подія для особистого позитивного піару олігарха Віктора Пінчука», – наголосила Каленюк, яку цитує видання Kyiv Post.

«Сподіваюся, що рано чи пізно президент і уряд почують мій заклик і докладуть зусиль для створення альтернативної платформи, де обговорюватимуться важливі питання безпеки, зовнішньої політики та інновацій – важливі для України, а не для олігархів», – відзначила Ганна Гопко.

15-та щорічна зустріч «Ялтинської Європейської Стратегії» (YES) відбувається в Києві 13–15 вересня 2018 року. Цього року тема форуму – «Майбутнє покоління всього». У роботі конференції беруть участь понад 600 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн світу. Вже п’ять років вереснева зустріч відбувається замість окупованої Ялти в столиці України.

коментуйте

Top