Ви тут
Початок > Новини > На відремонтовані дороги встановлена гарантія на 5 та 10 років – голова Укравтодору

На відремонтовані дороги встановлена гарантія на 5 та 10 років – голова Укравтодору

На дороги, які відремонтували цього року, діє гарантія на п’ять та 10 років, повідомив Радіо Свобода голова Укравтодору Славомір Новак.

«З цього року всі контракти, які ми підписуємо на середній ремонт, – це укріплення основи, заміна шарів покриття, мають п’ять років гарантії, а капітальний ремонт (повністю зміна основи і покриття) – 10 років гарантії», – зазначив Новак в програмі «Свобода в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Радіо НВ).  

Він уточнив, що гарантійні зобов’язання надає підрядник і має виправляти всі недоліки.

Контроль за якістю виконує спеціальний підрозділ Укравтодору і вже були випадки, коли виконавець ремонтних робіт за свій рахунок усував зазначені недоліки, зазначив Новак.

«Ми постійно контролюємо це, посилили нашу структуру, яка відповідає за контроль якості – це «Дор’якість», – пояснив посадовець.

Він додав, що українці можуть надсилати свої звернення до Укравтодору, якщо виявили неякісне виконання ремонтних дорожніх робіт.

«Ми вже маємо різні неприємні ситуації із підрядниками, де ми захищаємо інтереси громадян, бо ми користуємося грошима громадян, а не власними, тобто я відчуваю особисту відповідальність за це, і ми дуже жорстко контролюємо цей процес», – наголосив Славомір Новак.

Якби недобросовісних підрядників позбавляли права на проведення ремонту доріг, якість доріг могла би бути кращою, переконаний голова Укравтодору.

«Ми підготували закон про «чорний список». Запропонували Міністерству інфраструктури і зараз працюємо із депутатами Верховної Ради. Хочу переконати депутатів, щоб негайно проголосувати цей закон, який дозволяє нам за порушення технологій розірвання контракту з вини підрядника, вписати цю компанію в чорний список. Таким чином, вона щонайменше п’ять років не зможе заходити на тендери від Укравтодору», – зазначив Новак

Влада очікує, що у 2018 році в Україні відремонтують близько 4 тисяч кілометрів доріг паралельно з моніторингом якості вже відремонтованих. За даними Міністерства інфраструктури, цього року «Укравтодор» отримав безпрецедентно високе фінансування на контроль якості доріг – 30 мільйонів гривень.

Повне інтерв’ю із керівником Укравтодору вийде в програмі Радіо Свобода «Свобода в деталях» на Радіо НВ 9 вересня о 21:00.

коментуйте

Top