Ви тут
Початок > Новини > Медведчук: переговори про звільнення Сенцова зараз зупинились

Медведчук: переговори про звільнення Сенцова зараз зупинились

Наближений до Кремля український політик Віктор Медведчук заявляє, що на даний час у переговорах про звільнення українського режисера Олега Сенцова, який 104-ий день голодує в російській колонії, «зроблена зупинка». Про це він сказав в інтерв’ю на телеканалі «112.Україна», генпродюсером якого нещодавно став менеджер із команди Медведчука.

«Можу сказати, що я не знаю, хто веде сьогодні переговори по Сенцову, мною вони велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні – я бачу, що ці переговори не ведуться. Що пішло не так? Ось про це поки що краще не говорити. Було прохання президента України такі переговори проводити – і я їх проводив. У минулому році і в цьому. Зараз зроблена зупинка. Чому? Тому що почалися розборки між уповноваженими з прав людини – Денісовою і Москальковою. Я не вважаю правильним то, як веде себе пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні …», – сказав Медведчук.

Читайте також: «Він говорить: «Мамо, це я». А в мене сльози течуть» ‒ Людмила Сенцова про розмову з сином

Він додав, що «будь-який тиск на Росію і керівництво Росії є контрпродуктивним».

На питання, чи повернеться Сенцов додому, Медведчук відповів: «Звичайно, приїде».

Віктор Медведчук – лідер організації «Український вибір», кум президента Росії Володимира Путіна є представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання на Донбасі.

Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років ув’язнення за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Режисер відкидає звинувачення. Від 14 травня він тримає голодування, вимагаючи звільнити з російських в’язниць українських політв’язнів.

За даними правозахисників, на території Росії й анексованого нею Криму перебувають 70 українських політв’язнів.

З вимогою негайно звільнити Сенцова до Росії неодноразово зверталися міжнародні організації, західні уряди, митці й активісти у всьому світі.

Український омбудсмен перебувала у Росії з 14 червня згідно з домовленостями президентів України та Росії про відвідання в’язнів. Вона приїжджала в колонію до Сенцова, але зустрітися з ним не змогла. 

коментуйте

Top