Ви тут
Початок > Новини > Депутат Геращенко вибачився перед громадянином, якого безпідставно затримали в справі Гандзюк

Депутат Геращенко вибачився перед громадянином, якого безпідставно затримали в справі Гандзюк

Депутат Верховної Ради України, член колегії МВС Антон Геращенко попросив вибачення у Миколи Новікова, якого безпідставно звинувачували у причетності до нападу на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк та 19 діб тримали під вартою.

«З підозрюваного раніше у справі про напад на Катерину Гандзюк Миколи Новікова зняті підозри. Сьогодні він звільнений зі слідчого ізолятора. Шкодую, що співробітники поліції і прокуратури поспішили із затриманням і звинуваченням Миколи Новікова без належних підстав. А суддя не знайшов у собі сил відмовити правоохоронцям у затриманні громадянина, щодо якого не було переконливих доказів про його причетність до нападу», – написав депутат у Facebook.

Тепер Геращенко заявляє, що за затримання непричетної людини «всім причетним доведеться понести відповідальність, передбачену законом».

3 серпня саме Геращенко стверджував, що «поліції знадобилося всього лише три доби для того, щоб вирахувати і затримати покидька, який облив кислотою Катерину Гандзюк».

Раніше 22 серпня херсонський журналіст Іван Антипенко у Facebook оприлюднив відео з Новіковим, у якому незаконно затриманий громадянин розповідає про обставини тримання під вартою та поводження поліцейських із ним.

«У херсонській поліції навіть вибачились. Але перед тим пропонували йому підписати документ, де Новіков мав визнати, що був біля будинку Гандзюк у день замаху. Класний метод, реформа і все таке. Просто взяли ліву людину. Думали, що все затихне», – вказав журналіст.

Національна поліція заявляє, що у причетності до нападу на херсонську активістку, виконувачку обов’язків керуючого справами мерії Херсона Катерину Гандзюк підозрюють шістьох людей. Як повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, 22 серпня суд обиратиме запобіжний захід двом підозрюваним у справі. Їхніх імен він не незвав.

Станом на вечір 21 серпня були арештовані без права застави четверо підозрюваних.

Читайте також: Четверо підозрюваних у справі Гандзюк – під вартою: що відомо

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

6 серпня суд узяв під варту на 60 діб підозрюваного у замаху Миколу Новікова. Наступного дня поліція повідомила, що розшукує людину, яка може бути причетною до нападу на Гандзюк. Сама Катерина Катерина Гандзюк в інтерв’ю «Українській правді» висловила думку, що Новіков – «на 99% випадкова людина».

Другого підозрюваного – Віктора Горбунова – заарештували 20 серпня.

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

коментуйте

Top