Ви тут
Початок > Новини > Суд дозволив заочне розслідування щодо ймовірних співучасників Єфремова – ГПУ

Суд дозволив заочне розслідування щодо ймовірних співучасників Єфремова – ГПУ

Печерський районний суд дозволив спеціальне досудове розслідування щодо колишнього народного депутата Сергія Горохова, а також кількох колишніх чиновників Луганщини, повідомляє Генеральна прокуратура.

Окрім Горохова, розслідування стосуватиметься колишнього голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його заступника Євгена Харіна, екс-мера Луганська Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова.

Клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо колишніх посадовців було подане 20 липня. Їх підозрюють у замаху на територіальну цілісність, державній зраді, створенні терористичної організції та захопленні державних споруд в першій половині 2014 року.

В цьому, за версією Генпрокуратури, Горохов та екс-чиновники були співучасниками колишнього голови парламентської фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова.

Про підозру Харіну, Кравченку, Пілавову, Голенко та Горохову ГПУ повідомила ще наприкінці 2016 року. Зараз вони в розшуку.

Справу Олександра Єфремова зараз розглядає Старобільський районний суд Луганської області. Йому інкримінують організацію захоплення будівлі Луганської ОДА, пособництво в захопленні управління СБУ в Луганській області, вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, організаційне сприяння створенню й діяльності угруповання «ЛНР» та державну зраду.

коментуйте

Top