Ви тут
Початок > Новини > Глави МЗС Німеччини та Франції сподіваються на тривале перемир’я на Донбасі

Глави МЗС Німеччини та Франції сподіваються на тривале перемир’я на Донбасі

Німеччина та Франція сподіваються, що на Донбасі встановлять тривале перемир’я. Про це на спільній прес-конференції заявили голова німецького МЗС Гайко Маас та його французький колега Жан-Ів Ле Дріан після переговорів у «нормадському форматі», які відбулися в Берліні.

«Усі сторони знову заявили про підтримку тривалого перемир’я, включно з відведенням важкого озброєння, розведенням військ і розмінуванням, а також захистом і гарантуванням доступу [спостерігачів ОБСЄ до ділянок у регіону]», – сказав Маас.

Крім того, він розповів, що Москва та Київ досі «далекі один від одного» в перемовинах щодо запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.

Ле Дріан, зі свого боку, зазначив, що бачить «позитивну динаміку» в питанні мирного врегулювання.

«Ми готові працювати над параметрами можливої місії ООН на сході України, коли імплементація Мінських домовленостей дозволить це», – сказав міністр закордонних справ Франції.

Україна, Німеччина та Франція прагнуть, щоб війська ООН були розгорнуті на всіх територіях, контрольованих бойовиками, підтримуваними Росією, у тому числі на українсько-російському кордоні. Москва виступає проти цієї ідеї.

Попередня зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки» відбулася 18 лютого 2017 року.

У лютому 2018 року зустріч глав МЗС країн «нормандського формату» була запланована на полях Мюнхенської конференції з безпеки, але згодом з’ясувалося, що вона не відбудеться, бо на неї не встигає прибути німецька делегація.

коментуйте

Top