Ви тут
Початок > Новини > У Європарламенті відбудеться підписання рішення щодо безвізового режиму для України

У Європарламенті відбудеться підписання рішення щодо безвізового режиму для України

17 травня у Європарламенті відбудеться підписання рішення щодо надання безвізового режиму подорожей до Євросоюзу для громадян України. Участь у заході візьмуть президент України Петро Порошенко та голова Європейського парламенту Антоніо Таяні, повідомляє у Facebook представництво ЄС в Україні.

«17 травня президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до міста Страсбург (Франція) для участі у церемонії підписання президентом Європейського парламенту та представником мальтійського головування в Раді ЄС законодавчого рішення про запровадження Європейським союзом безвізового режиму для громадян України», – вказує також офіційний сайт президента України.

Очікується, що церемонія підписання рішення про безвізовий режим для України розпочнеться о 15:45 за київським часом.

Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і фактично безвіз набере чинності орієнтовно 11 червня.

В ЄС раніше заявляли, що безвіз для українців може запрацювати наприкінці червня. Для безвізових поїздок громадян України необхідно отримати біометричний паспорт.

Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять в ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії.

коментуйте

Top