Ви тут
Початок > Новини > Екс-співробітника СБУ з Криму заочно судитимуть за державну зраду – ГПУ

Екс-співробітника СБУ з Криму заочно судитимуть за державну зраду – ГПУ

Генеральна прокуратура України заявляє, що колишнього начальника відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Севастополі заочно судитимуть за державну зраду й дезертирство.

5 травня у ГПУ повідомили, що військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника СБУ.

«2014 року підполковник не з’явився з АР Крим в Центральне управління Служби безпеки України для подальшого несення служби й перейшов на бік іноземної держави», – ідеться в повідомленні.

Його звинувачують у «державній зраді» й «дезертирстві».

Обвинувальний акт направлено до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності.

3 травня Генеральна прокуратура України заявила, що колишньому заступнику командира роти міліції особливого призначення «Беркут» управління Міністерства внутрішніх справ України в Севастополі повідомили про підозру за статтями «державна зрада», «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та «створення злочинної організації».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

коментуйте

Top