Ви тут
Початок > Новини > Transparency international закликає НАБУ розслідувати приховування Насіровим британського громадянства

Transparency international закликає НАБУ розслідувати приховування Насіровим британського громадянства

Українське представництво організації Transparency international звернулось до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати приховування інформації про наявність у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова британського громадянства із 2012 року. Відповідний лист на ім’я керівника НАБУ Артема Ситника організація направила 10 березня.

На думку Transparency international, у діях Романа Насірова можуть вбачатися ознаки злочину, передбачених першою частиною статтею 366 Кримінального кодексу – службове підроблення, що карається штрафом або обмеженням волі терміном до трьох років, однак відповідне провадження НАБУ не починало.

У Національному антикорупційному бюро офіційних коментарів щодо звернення не було.

7 березня Солом’янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

6 березня у виступах на судовому засіданні брав участь і Насіров. До зали засідань він прийшов сам, хоч і за допомогою медиків, на попередніх засіданнях його завозили на ношах.

Національне антикорупційне бюро України підозрює Насірова у вчиненні злочину, передбаченого другою частиної статті 364 Кримінального кодексу України – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідство вважає, що Роман Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

 

 

коментуйте

Top