Ви тут
Початок > Новини > Російський опозиціонер подав документи на отримання політичного притулку у Фінляндії

Російський опозиціонер подав документи на отримання політичного притулку у Фінляндії

Finland-prytulok

У Росії лідер регіонального відділення партії «Яблуко» у Карелії Василь Попов, перебуваючи в еміграції у Фінляндії, подав документи на отримання політичного притулку у цій країні. Про це він повідомив у мережі.

У Росії щодо Попова порушили кримінальну справу за статтею «шахрайство». Сам політик вважає цю справу наслідком конфлікту з головою Карелії Олександром Худілайнену.

Генпрокуратура Росії раніше звернулася до фінської влади з вимогою про екстрадицію політика. Цей запит схвалив Верховний суд Фінляндії, проте міністр юстиції країни поки не ухвалив рішення щодо передачі Василя Попова до Росії.

В інтерв’ю ПравдаUA Попов зазначив, що ймовірність того, що його екстрадують до Росії, зберігається, оскільки між Москвою і Гельсінкі діє «жорсткий договір», який передбачає, що фінська сторона «повинна свідомо довіряти російському правосуддю і не перевіряти, наскільки звинувачення є реальними , а не сфальсифікованими».

Василь Попов вважає, що міністр юстиції Фінляндії «затягує з ухваленням рішення про його екстрадицію, оскільки розуміє, що причиною звинувачень проти лідера карельського «Яблука» є його політична діяльність.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав переслідування Василя Попова політично мотивованим.

Правда України

коментуйте

Top