Ви тут
Початок > Новини > США розширили список фізичних і юридичних осіб, щодо яких раніше були запроваджені санкції

США розширили список фізичних і юридичних осіб, щодо яких раніше були запроваджені санкції

usa-sankcii

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков розкритикував розширення списку санкцій США через ситуацію в Україні.

«Американські державні структури продовжують вперто діяти у стилістиці зомбі, ломляться у відчинені двері. Їм потрібно перейматися тим, щоб впливати на київську владу, але повторювати це сенсу немає, тому що зрозуміло, що тим, хто діє у стилістиці зомбі, говорити про це марно», – сказав Рябков в інтерв’ю.

Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав розширення списку санкцій США через ситуацію в Україні недружнім кроком щодо Москви і припустив, що російська сторона запровадить контрсанкції.

22 грудня США розширили список фізичних і юридичних осіб, щодо яких були раніше запроваджені санкції через їхні дії щодо дестабілізації в Україні. У розширений список для санкцій потрапляють, зокрема, 14 фізичних і юридичних осіб, що брали участь в уникненні раніше накладених санкцій чи принаймні на 50% контролюються тими, на кого санкції були накладені раніше.

Розширення списку санкцій стосується шести сепаратистів зі сходу України, що загрожують безпеці чи стабільності української держави, двох колишніх посадовців часів президента Віктора Януковича, які причетні до розтрат державних коштів і/або загрожують безпеці чи стабільності України, і 12 юридичних осіб, що працюють у нині тимчасово окупованому українському Криму.

Також у Міністерстві фінансів США розширили майже на 90 пунктів список юридичних осіб, що на 50 чи більше відсотків перебувають у власності російських банків «ВТБ Банк» і «Сбербанк» і корпорації «Ростех», на які санкції були вже накладені раніше.

У списку, зокрема, Дмитро Табачник і Віталій Захарченко, дочірні банки «ВТБ Банку» в Україні, Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстані, Австрії, Анголі й Сербії та «Сбербанку» в Україні, Білорусі, Казахстані, Австрії і Швейцарії, популярна платіжна система «Яндекс-Гроші».

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні кількома окремими пакетами.

Зокрема, наприкінці липня 2014 року ЄС та запровадили економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

Правда України

коментуйте

Top