Ви тут
Початок > Новини > Міністерство фінансів України розробило законопроект для реструктуризації іпотечних боргів

Міністерство фінансів України розробило законопроект для реструктуризації іпотечних боргів

реструктуризація іпотеки

Міністерство фінансів України розробило законопроект, яким пропонується реструктуризувати борги по іпотеці, що виникли в результаті девальвації гривні. Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько на засіданні уряду.

“Ми переконані, що валютні кредити потрібно реструктуризувати малозабезпеченим громадянам, не спекулянтам, а тим українцям, що взяли [кредити] на придбання власного житла і які через неможливість оплатити кредит, можуть залишитися без єдиного житла”, – сказала міністр фінансів.

За словами Яресько, загальна сума боргів такої реструктуризації становить близько 20 млрд грн, що близько 40% від загального портфеля валютної іпотеки фізичних осіб.

Кількість сімей, що матиме право на реструктуризацію валютних іпотечних кредитів – приблизно 37 тис.

Нагадаємо, Верховна Рада готує новий законопроект, який спрямований на конвертацію валютних роздрібних кредитів у гривню. “Позичальникам, у яких кредит був узятий на єдине житло, пробачать 25% позики, тим, у кого це житло соціальне – 50%. Учасникам бойових дій та інвалідам будуть списувати по 80%, а загиблим учасникам бойових дій – 100%”, – розповів заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак.

Раніше глава парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка пообіцяв валютним позичальникам прогрес у питанні з’ясування долі законопроекту №1558-1.

Правда України

коментуйте

Top