Ви тут
Початок > Новини > Найближчим часом НБУ зменшить граничну суму готівкових розрахунків до 50 тисяч гривень

Найближчим часом НБУ зменшить граничну суму готівкових розрахунків до 50 тисяч гривень

НБУ

Громадське обговорення проекту рішення Національного банку України про зменшення граничної суми готівкових розрахунків з 150 до 50 тисяч гривень завершилося 25 серпня і найближчим часом правління НБУ має намір ухвалити рішення щодо цього. Про це повідомив заступник глави НБУ Яків Смолій, повідомляє прес-служба регулятора в четвер, 3 вересня.

“Станом на початок вересня 2015 року поза банками враховувалося 276 млрд грн. Одним із головних завдань, які переслідує регулятор, пропонуючи зменшити обмеження на розрахунки готівкою до рівня 50 тисяч гривень, – залучення цих коштів у банківську систему”, – зазначив він.

Водночас Смолій зазначив, що було б доречно врегулювати це питання на законодавчому рівні, а також зосередити спільні зусилля всіх державних органів на стимулювання розвитку безготівкових платежів в країні.

Нагадаємо, Нацбанк ввів обмеження в 150 тисяч гривень на граничний розмір розрахунків готівкою за операціями з фізособами 1 вересня 2013 року. Граничний розмір готівкових розрахунків підприємств між собою цією ж постановою було встановлено на рівні 10 тисяч гривень на день.

Влітку 2014 року НБУ запропонував знизити граничний обсяг розрахунків готівкою в угодах за участю фізосіб до 100 тисяч гривень.

Правда України

коментуйте

Top