Ви тут
Початок > Новини > Центробанк рф уже визнав неминучим падіння рубля до тризначної цифри за долар

Центробанк рф уже визнав неминучим падіння рубля до тризначної цифри за долар

рубль

Центробанк РФ порадив банкам проводити стрес-тести з урахуванням падіння рубля до тризначною цифри за долар, повідомляє у вівторок заступник голови правління комбанку Андрій Шалімов.

“Він протестував, наприклад, валютну ліквідність у банків … курс – недружній (закладався, – ред.), 200 рублів (за долар, – ред.) поки не просили, але тризначну цифру попросили прикинути”, – цитуємо слова Шалімова.

“Їх (Центробанк, – ред.) хвилює, які банки можуть вжити заходів, якщо що, і наскільки це “якщо що” може бути велике”, – сказав Шалімов, додавши, що інформацію ЦБ запитував на початку серпня.

За його словами, регулятора більше хвилював розмір потенційних валютних боргів банків і чи можуть вони їх повернути. Коментар Центробанка агентству отримати не вдалося.

У вівторок долар підсилив зниження на Московській біржі і досяг 69 рублів, тоді як євро опустився нижче 79 рублів. Таким чином, рубль відіграв втрати понеділка.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв заявив журналістам у вівторок у Куала-Лумпурі, що російська економіка намацала “крихке дно”. :-)

Правда України

коментуйте

Top