Ви тут
Початок > Новини > Аваков очікує, що система автоматичної відеофіксації порушень ПДР запрацює до кінця року

Аваков очікує, що система автоматичної відеофіксації порушень ПДР запрацює до кінця року

Система автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху запрацює до кінця року, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв’ю програмі «В гостях у Гордона».

«Майже все зроблене. Майже все готове. Нам не вистачає маленьких деталей, однієї постанови Кабміну і однієї поправки в парламенті. Думаю, ще в цьому році ми підключимо камери по всій країні. Спочатку запрацює 30 камер, потім 50, потім 150. Думаю, межа буде 1000 камер. Але штрафи з цих камер будуть жахливі. І не впевнений, що суспільство готове до такого нововведення», – сказав Аваков.

​Президент України Петро Порошенко підписав закон, який запроваджує фото- та відеофіксацію порушень на дорозі, ще в серпні 2015 року.

Згідно з ним, в Україні «запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками».

коментуйте

Top