Ви тут
Початок > Новини > Посол Росії в ООН згадав про «переслідування Медведчука» в Україні

Посол Росії в ООН згадав про «переслідування Медведчука» в Україні

Посол Росії в ООН Василь Небензя заявив 12 лютого на засіданні Ради безпеки з нагоди четвертої річниці укладення Мінських угод, що виконання цих домовленостей стало прирівнюватися Києвом до державної зради і каратися кримінальним переслідуванням.

«5 лютого Генпрокуратура України оголосила про початок кримінального переслідування одного з лідерів української опозиції Віктора Медведчука. Причина такого переслідування – його заклик до прописаного в мінському комплексі заходів прямого діалогу Києва з Донбасом і надання регіону особливого статусу в складі України», – твердить російський дипломат.

Генеральна прокуратура України повідомила 5 лютого, що відкрила кримінальне провадження проти проросійського політика, голови політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука за статтями «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Як повідомила 5 лютого у Facebook речниця генерального прокурора Лариса Сарган, справу відкрили за зверненням народного депутата Андрія Тетерука через слова Медведчука на партійному з’їзді 29 січня, де він заявив про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас».

Речниця МЗС України Катерина Зеленко заявила 12 лютого, що російська сторона не виконує основних положень документа, підписаного в 2015 році.

Посольство США в Україні також заявило, що Росія упродовж чотирьох років не дотримується Мінських угод.

12 лютого 2015 року на зустрічі в Мінську лідери Німеччини, Франції, України та Росії у форматі «нормандської четвірки» узгодили «Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод».

Напередодні стало відомо, що до четвертої річниці підписання Мінських угод Росія скликає засідання Ради безпеки ООН – на вечір 12 лютого. Речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко заявив, що справжня мета Росії – відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці початку конфлікту.

коментуйте

Top