Ви тут
Початок > Новини > Сущенко готовий написати прохання про помилування – Фейгін

Сущенко готовий написати прохання про помилування – Фейгін

Засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко готовий написати прохання про помилування, повідомив його захисник Марк Фейгін в ефірі телеканалу «Прямий».

«Роман готовий написати цей нещасний папірець з проханням про помилування. Неважливо, що ти напишеш, головне опинитися у Києві. Він вини як не визнавав, так і не визнає, але прохання про помилування абсолютно не означає, що ви визнаєте свою провину», – сказав Фейгін.

Верховний суд Росії 12 вересня розглянув апеляцію захисту Сущенка і визнав законним його вирок. У червні Московський міський суд засудив українського журналіста до 12 років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Захисник Сущенка Марк Фейгін у відповідь на питання Радіо Свобода заявив, що на даний час готує скаргу до Європейського суду з прав людини.

Журналіст всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Романа Сущенка, який із 2002 року був кореспондентом агентства «Укрінформ» у Франції, затримали у Москві співробітники ФСБ Росії 2 жовтня 2016 року. Російські спецслужби заявили, що він є кадровим «співробітником української військової розвідки» і полковником. ФСБ Росії стверджує, що Сущенко збирав відомості про російське військо.

За словами самого журналіста, в Москву він приїхав у відпустку, щоб відвідати родичів. Головне розвідувальне управління України також заперечило інформацію, про те, що Сущенко співпрацював із військовою розвідкою України.

Правозахисники називають справу проти нього політично мотивованою.

коментуйте

Top