Ви тут
Початок > Новини > Україна тимчасово припинила ретрансляцію телеканалу RTVI

Україна тимчасово припинила ретрансляцію телеканалу RTVI

Україна на шість місяців припинила ретрансляцію телеканалу RTVI з британської ліцензією. Таке рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Представник відомства Сергій Костинський написав у Facebook, що телеканал порушує українське законодавство в частині «поширення пропаганди держави-агресора», яким Київ визнав Росію.

«Мушу констатувати, що юридично європейський, а фактично російський телеканал RTVI перетворився на майданчик поширення інформації, яка має ознаки заперечення державного суверенітету і територіальної цілісності України, поширення пропаганди органів держави-агресора, а також демонстрації фільмів, ретрансляція яких обмежена на території України через загрозу національній безпеці», – написав Костинський.

Читайте також: Чи порятує інформпростір України заборона російських телеканалів?

Головний редактор RTVI Олексій Пивоваров назвав новину про заборону мовлення в Україні такою, що «йде врозріз зі здоровим глуздом і юридичними нормами». Він заявив, що телеканал не є російським ЗМІ. Пивоваров додав, що на телеканалі немає цензури, а в своїх ефірах журналісти представляють всі точки зору.

Після російської анексії Криму в 2014 році на Україні обмежили трансляцію понад 70 російських телеканалів.

 

коментуйте

Top