Ви тут
Початок > Новини > На Херсонщині за участю норвезької компанії NBT спорудять 67 вітроустановок – Порошенко

На Херсонщині за участю норвезької компанії NBT спорудять 67 вітроустановок – Порошенко

На Херсонщині до кінця наступного року вздовж узбережжя озера Сиваш буде споруджено 67 вітрових електроустановок потужністю 250 МВт, повідомив президент України Петро Порошенко у Facebook після підписання відповідного договору з норвезькою компанією NBT у присутності міністра закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде.

За словами Порошенка, інвестиція у майже 450 мільйонів доларів дає змогу створити нові робочі місця, забезпечити надходження податків до бюджету. А 250 МВт електроенергії здатні будуть забезпечити більше третини потреб Херсонщини.

Вітрові електроустановки розташують буквально в лічених кілометрах від анексованого Росією Криму, що матиме також важливе політичне значення, вважає Порошенко.

«Інвестиція норвезької компанії у об’єкт, розташований так близько від адмінкордону з окупованою територією – свідчення того, що цю територію буде звільнено, адже Крим – це Україна!» – наголосив президент.

Міністр закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде перебуває в Україні з візитом. 5 вересня вона відвідала прифронтову зону на Донбасі, зокрема побувала на контрольному пункті в’їзду та виїзду на окуповані території «Гнутове» у Донецькій області.

Очільниця дипломатичного відомства Норвегії також мала у Києві зустріч із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та головою українського МЗС Павлом Клімкіним.

коментуйте

Top