Ви тут
Початок > Новини > Вбивство Захарченка: Москва вказує на складнощі у переговорах з Києвом

Вбивство Захарченка: Москва вказує на складнощі у переговорах з Києвом

Представник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія не має наміру виходити з переговорів по врегулюванню військового конфлікту на Сході України – так званого мінського процесу.

«Після терористичного акту (вбивства ватажка незаконного збройного формування «ДНР» Олександра Захарченка, – ред.) дуже складно про щось говорити з українською стороною. Але ще раз повторюю, це не означає, що Росія виходить із Мінського процесу», – сказав він. 

42-річний Захарченко загинув 31 серпня внаслідок вибуху в ресторані в центрі контрольованого бойовиками Донецька. «Виконувачем обов’язків» ватажка угруповання «ДНР» став Дмитро Трапезников.

Захарченку було 42 роки. Під час проросійських виступів на сході України керував донецьким відділенням харківського бійцівського клубу «Оплот». 16 квітня 2014 року очолив групу бойовиків, які зайняли будівлю міської адміністрації Донецька.

Також читайте: Підірвати ватажка: хто і як полює на Захарченка та Плотницького

У листопаді 2014 року Захарченко став ватажком контрольованого Росією угруповання «ДНР» за результатами організованих бойовиками «виборів». Українські закони визначають території, які контролюються «ДНР» окупованими, а Росію називають агресором. Москва свою пряму участь у війні на Сході України заперечує.


Другі Мінські угоди були підписані 12 лютого 2015 року. Цей документ повинен був змусити сторони конфлікту на Донбасі виконувати так званий «Мінськ-1» – домовленості, укладені у вересні 2014 року.

Передбачалося, що другі мирні домовленості зможуть повністю врегулювати ситуацію до кінця 2015 року, однак жоден із 13 пунктів повністю так і не виконали, а припинення вогню та відведення зброї відбулося лише частково, зазначають як сторони конфлікту, так і незалежні спостерігачі. 

Росія заявляє, що є лише «гарантом» виконання Мінських домовленостей і відкидає звинувачення в підтримці сепаратистів.

коментуйте

Top