Ви тут
Початок > Новини > У Симферополі обшукують будинок української активістки

У Симферополі обшукують будинок української активістки

У Симферополі в будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко 29 серпня проходить обшук. Про це повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Знайомі активістки пов’язують обшук в її домі зі зливом інформації про роботу УКЦ проросійському сайту «Русская весна».

«На обшук вона чекала вже пару тижнів. Після того, як на початку серпня про її позицію та діяльність в УКЦ написали на цьому сайті. Їй дзвонили з невідомих номерів. Не погрожували, а швидше здійснювали психологічний тиск», – розповів її знайомий кореспонденту «Крим.Реалії».

Читайте також: «Крим.Реалії: на півострові залишилося 7 шкіл із кримськотатарською мовою навчання, українських не стало​»

У квітні цього року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову й Ольгу Павленко викликав «на бесіду» старший помічник російського «прокурора» в Севастополі Олексій Пучков. Співробітника «прокуратури» цікавила робота Центру й випуск газети «Кримський терен». Активістки скористалися правом не давати показів проти себе і близьких.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений активістами з метою збереження та популяризації на півострові української культури. При цьому на учасників Центру здійснюють тиск: викликають на допити і «бесіди» до правоохоронних органів, попереджають про неприпустиміть екстремізму.

Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну в 2017 році після погроз та тиску з бок силовиків довелося залишити півострів.

коментуйте

Top