Ви тут
Початок > Новини > У Варшаві пікетували МВС через видворення з ЄС української громадської діячки

У Варшаві пікетували МВС через видворення з ЄС української громадської діячки

Близько 70 людей пікетували ввечері 23 серпня польське Міністерство внутрішніх справ, протестуючи проти заборони на в’їзд до Європейського союзу української громадської діячки Людмили Козловської.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, пікет відбувався під гаслом «Ні політичній депортації Людмили Козловської!». Учасники заходу прийшли до міністерства, щоб висловити свою підтримку громадянці України, голові громадської правозахисної організації «Відкритий діалог» Людмилі Козловській, яку рішенням польської влади видворили з території ЄС.

Учасники акції вимагали, щоб Польща скасувала своє рішення про внесення Козловської в Шенгенську інформаційну систему (SIS) як особи небажаної в країнах Євросоюзу.

Читайте також: Українська правозахисниця заявляє, що Польща заборонила їй в’їзд до ЄС

За словами організатора протестної акції Анджея Тшецяковського, видалення Козловської з території ЄС – це «результат безпрецедентних протиправних дій польської влади». Він оприлюднив листа, підписаного групою опозиційних польських політиків, які закликали ЄС надати Козловській громадянство однієї з держав блоку.

В акції взяв участь Бартош Крамек, чоловік Людмили Козловської, який є її заступником у фонді «Відкритий діалог». Він сказав, що Польща використовує Шенгенську інформаційну систему «в політичних цілях».

На протестній акції виступили двоє юристів, які займаються питанням заборони на в’їзд Козловській до країн ЄС. За словами правника Ярослава Качинського, рішення про внесення громадської діячки в систему SIS ухвалене з порушенням процедур. Натомість адвокат Ізабелла Банах говорила, що наразі юристи не можуть отримати відповіді на свої запити до польських органів влади щодо точних причин видалення Козловської з Євросоюзу.

Раніше речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин заявив, що заборона на в’їзд Людмили Козловської до Польщі та ЄС – це наслідок негативної відповіді польського Агентства внутрішньої безпеки щодо її прохання про статус довготермінового резидента в Європейському союзі. За його словами, це пов’язано з «серйозними сумнівами» щодо фінансування фонду «Відкритий діалог».

коментуйте

Top