Ви тут
Початок > Новини > Леонід Кравчук: «щоб зупинити війну – треба Росію посадити за стіл переговорів»

Леонід Кравчук: «щоб зупинити війну – треба Росію посадити за стіл переговорів»

Росію необхідно змусити сісти за стіл переговорів, щоб зупинити війну на Донбасі, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода перший президент України Леонід Кравчук.

«Три учасники мають бути визначені. Перший – Україна, як нація, яка страждає і чиї громадяни помирають від агресії. Другий – західна цивілізація, її тиск є, але його треба подвоїти. Третій – Росія. Треба посадити Росію за стіл переговорів і змусити підписати історичні документи. Якщо взяти ці три питання в комплексі, включити всі важелі – думаю, війну можна зупинити», – сказав Леонід Кравчук в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода до Дня Незалежності України.

Зробити це дуже непросто, наголошує Кравчук, бо «Росія завжди використовувала у своїй політиці силу, тиск і зброю», але можливо при об’єднанні зусиль.

Читайте також – Леонід Кравчук: «Головна наша помилка – ми вірили в Росію» (ексклюзивне інтерв’ю)

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

коментуйте

Top