Ви тут
Початок > Новини > Президента Франції просять врятувати Сенцова – відео

Президента Франції просять врятувати Сенцова – відео

Представники української діаспори у Франції записали відеозвернення до президента країни Емманюеля Макрона, в якому просять сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова, ув’язненого в Росії.

Відеозапис звернення до французького президента опублікував на каналі в Youtube Володимир Шпинов.

У зверненні автори називають Сенцова «людиною гідності» і відзначають, що російський уряд «демонстративно й брутально карає дисидентів». Від президента Франції просять втрутитися в питання «звільнення Олега Сенцова – невинної людини, якій загрожує смерть».

Читайте також: Чи всіх зусиль ми доклали, щоб розповісти історію Олега Сенцова?

«Я поділяю принципи й девіз Франції: «Свобода, рівність і братерство!». Я звертаюся до Вас через Олега Сенцова. Це режисер, письменник і постановник, який ціною свого життя домагається звільнення 70 інших українських політв’язнів, яких зараз утримують у Росії за вигаданими причинами. Їхня єдина провина – це те, що вони не прийняли окупацію своєї Батьківщини, не прийняли окупацію Криму Росією», – заявила учасниця проекту Віталія Рікар.

Представники української діаспори нагадали Емманюелю Макрону, що Олег Сенцов голодує вже 99 днів.

«Необхідно діяти швидко! Оскільки його стан здоров’я погіршується щодня. Ми дуже сподіваємося, що Ваша особиста підтримка дозволить врятувати життя Олега Сенцова», – йдеться у зверненні.

Публічної реакції президента Франції на звернення поки що немає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний». Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що в листі він їй написав, що втрачає надію і не вірить у звільнення.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

В Україні і світі відбувають акції на його підтримку з вимогою до Росії звільнити режисера і всіх українців, утримуваних із політичних мотивів.

 

коментуйте

Top