Ви тут
Початок > Новини > Порошенко підписав закон про запобігання рейдерству земель в Україні

Порошенко підписав закон про запобігання рейдерству земель в Україні

Президент Петро Порошенко підписав закон про створення ефективного механізму використання земель сільгосппризначення і запобігання рейдерству земель в Україні, повідомляє 19 серпня прес-служба голови держави.

За повідомленням, реалізація закону створить ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення, створить необхідні умови для запобігання рейдерству і стимулювання зрошення земель в Україні.

«Закон визначає особливості використання і розпорядження земельними ділянками, розташованими у масиві земель сільськогосподарського призначення, а також полезахисними лісовими смугами, які обмежують такий масив. Зокрема, передбачається право власників, землекористувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, призначених для ведення особистого селянського господарства, фермерського господарства, розташованих у масиві земель сільськогосподарського призначення, використовувати їх також для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без зміни цільового призначення таких земельних ділянок», – йдеться в повідомленні.

Крім того, закон встановлює право власників земельних ділянок усіх форм власності, розташованих у масиві земель сільськогосподарського призначення, обмінюватися такими земельними ділянками.

Верховна Рада ухвалила цей закон у липні. Він набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

коментуйте

Top