Ви тут
Початок > Новини > Прокуратура відкрила провадження стосовно адвокатів Януковича

Прокуратура відкрила провадження стосовно адвокатів Януковича

Київська місцева прокуратура №5 зареєструвала кримінальне провадження стосовно адвокатів колишнього президента України Віктора Януковича за фактом перешкоджання групою осіб здійснення правомірної діяльності захисника, повідомила прес-служба прокуратури Києва в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

У відомстві зазначили, що провадження відкрите за частиною 1 статті 397 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність захисника чи представника особи).

16 серпня в приміщенні суду сталася штовханина за участі адвокатів Януковича, які не впускали до залу засідань призначеного державою захисника Юрія Рябовола. Вони заявляли, що колишній президент відмовився від його послуг.

Того ж дня суд перейшов до стадії дебатів. Прокурор попросив Оболонський районний суд Києва призначити колишньому президенту 15 років тюрми.

Слідство звинувачує Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі президент-утікач переховується за кордоном.

коментуйте

Top