Ви тут
Початок > Новини > Адвокати Манафорта не стали викликати свідків на його захист

Адвокати Манафорта не стали викликати свідків на його захист

Адвокати лобіста та політичного консультанта Пола Манафорта не стали викликати свідків. Сам Манафорт також не давав свідчень на свій захист, повідомляють західні ЗМІ. Зокрема про це заявив кореспондент CNN Джим Скютто.

Напередодні сторона обвинувачення завершила допит свідків зі свого боку – цей процес тривав 10 днів. Сьогодні аналогічним правом мав скористатись захист, однак юристи Манафорта не стали цього робити.

Натомість вони подали запит на визнання свого клієнта невинним, проте суддя його відхилив.

Читайте також: «Американські прокурори завершили допит свідків в суді над Манафортом»

У середу 15 серпня відбудуться дебати сторін. Суддя Томас Елліс попросив прокурорів та адвокатів обмежити виступи півтора годинами.

Манафорта звинувачують у податковому та банківському шахрайстві. Якщо його визнають винним, він може отримати від 8 до 10 років в’язниці.

Пол Манафорт був зокрема політичним консультантом колишнього президента України Віктора Януковича. Влада США стверджує, що під час роботи в Україні у період з 2010 до 2014 року він заробив понад 60 мільйонів доларів.

Процес над Манафортом, який розпочався у Вірджинії, є першим зі щонайменше двох.

Читайте також: «Гринів: Манафорт пропонував Порошенку стратегію поділу країни»

Другий має стартувати у вересні в столичному окрузі Колумбія, що охоплює місто Вашингтон; головна увага цього процесу буде прикута до політичних питань. У червні 2016 року Манафорт, тоді голова передвиборчої кампанії кандидата в президента США Дональда Трампа, був присутній на зустрічі функціонерів з його оточення з громадянами Росії. Останні нібито мали в своєму розпорядженні компромат щодо кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер та його команда вже 14 місяців проводять розслідування ймовірного втручання Кремля у вибори в США.

коментуйте

Top