Ви тут
Початок > Новини > Кількість охочих укласти контракт із ВМС за рік зменшилася на 30% – командування

Кількість охочих укласти контракт із ВМС за рік зменшилася на 30% – командування

Від 1 серпня 2017 року і до сьогодні контракт із Військово-морськими силами України уклали 1 117 особи, що приблизно на 30% менше ніж рік тому, повідомив начальник управління персоналом – заступник начальника штабу Командування ВМС України Олександр Шевченко на зустрічі з нагоди дворіччя першого вербувального центру ВМС.

«З цієї понад тисячі чоловіків і жінок понад 60% пройшли через вербувальні центри. Молодь цікавиться військовою службою за контрактом, хоче йти в армію і на флот, але передусім цікавиться соціальним захистом», – зазначив капітан 1-го рангу Шевченко.

Він додав, що в рамках співпраці з вербувальними центрами США найближчим часом очікується візит вербувальників ВМС Сполучених Штатів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Читайте також: «На перемогу в цій війні мають працювати і військові, і цивільні» – командувач ВМС України

На сьогодні у Військово-морських силах строковики складають 15%, решта в особовому складі – контрактники.

Про те, що «приплив і плинність кадрів майже однакові» раніше в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода заявив командувач ВМС Ігор Воронченко. «Завданням є сприяти тому, щоб контракт укладали на другий, третій термін. Це, власне кажучи, залежить від багатьох факторів – соціальних, комунікативних. Наприклад, такий чинник, як заробітна плата. Не від нас залежить те, що середня заробітна плата в країні перевищує зарплатню контрактника ВМС», – додав віце-адмірал.

Перший вербувальний центр ВМС Збройних сил Україні в Одесі відкрили на початку серпня в 2016 році. Згодом подібний центр розпочав роботу в Миколаєві. Головними завданнями вербувальних центрів є надання інформації громадянам щодо військової служби за контрактом у Військово-морських силах, комплектування частин, які входять до цього роду військ.

коментуйте

Top