Ви тут
Початок > Новини > Янукович позивається до ГПУ і Луценка

Янукович позивається до ГПУ і Луценка

Колишній президент України Віктор Янукович, звинувачений у державній зраді, позивається до Генеральної прокуратури і генпрокурора України Юрія Луценка.

Як повідомляє портал «Судова влада України», Янукович подав до Печерського райсуду Києва заяву «про захист честі, гідності і ділової репутації».

Коли саме це сталося, не уточнено.

Розгляд позову призначений на 13 вересня.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook пов’язала подачу позову з тим, що Оболонський райсуд Києва, який розглядає справу проти Януковича, 30 липня переходить до дебатів.

Читайте також: «Сім’я» Януковича підсанкційна ще рік, але «чорний список» може скорочуватися й далі

Наприкінці червня 2017 року суд перейшов до заочного розгляду в справі за звинуваченням Віктора Януковича у державній зраді.

Слідство інкримінує Януковичу три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Екс-президент України звинувачення відкидає. Віктор Янукович виїхав з України до Росії після розстрілів на Майдані у лютому 2014 року.

 

коментуйте

Top